Skip to main content

Skaffa solceller i Stockholm idag

Solceller har på senare år fått allt mer uppmärksamhet, och med skenande elpriser och varningar om en kall vinter är det hög tid att se över din elförsörjning. Utöver att minska elförbrukningen är en av de effektivaste sätten för att köpa mindre el helt enkelt producera den själv.

Utvecklingen av solpaneler har de senaste åren tagit stora kliv framåt och är idag ett kostnadseffektivt och smidigt sätt att få en bättre hushållsekonomi. Här får du veta allt om solpaneler och hur vi kan hjälpa dig att installera solceller i Stockholm.

Solcellskalkylator

Varför skaffa solceller i Stockholm?

Solen är en fantastisk energikälla som dagligen levererar mer el än vi på jorden använder på ett helt år. Den är dessutom förnybar och inverkar endast marginellt på miljö och naturliv. För privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag går det i de flesta fall att använda befintliga tak för att installera solpaneler. Det innebär att ingen extra yta behöver förberedas eller tas i anspråk. Det handlar helt enkelt om att göra outnyttjade ytor nyttiga och elproducerande. 

Att installera solpaneler i Stockholm innebär även en kraftig värdehöjning på din fastighet. Du får helt enkelt mer pengar vid en försäljning än om du inte hade haft solceller på taket. Exakt hur stor värdeökning det handlar om är svårt att förutspå, men en undersökning från 2020 visar att en solcellsanläggning ökar försäljningspriset med i snitt 14%.

Hur effektiva är solceller?

På senare år har solpaneler blivit mycket effektiva och ger idag mycket el till både en liten investering och marginell miljöpåverkan. Faktum är att Fortum bedömer att solceller i Stockholm ger utsläpp på 28 g CO2-ekvivalenter per producerad kWh. Jämför detta med utsläppen för Nordisk elmix på 125 g CO2-ekv/kWh och Europeisk elmix på 337 g CO2-ekv/kWh.

Solpaneler beräknas hålla i ca 30 år innan de behöver bytas ut. De är dessutom i princip helt underhållsfria under hela denna tid. Med dagens snittpris på el i Stockholm på 1,25 kr/kWh kan du räkna med att en solcellsanläggning återbetalar sig på ca 5-8 år. Det betyder att du kommer att tjäna på din anläggning i 20-25 år efter att de återbetalat sig, vilket är mycket bättre än många andra investeringar du kan göra.

Framtidstrygga ditt hem med solceller

Med solceller skapar du unika förutsättningar för att framtidstrygga ditt hem och din elförbrukning. Vi ser en ökad elektrifiering i samhället, med både elbilar och smarta lösningar för belysning och uppvärmning. Att minska sitt beroende av att köpa el, eller till och med bli en nettoproducent som producerar mer el än du förbrukar, är därför en smart investering på alla sätt. 

Vi på Skandinaviska Sol Teknikerna använder oss av pålitliga och beprövade solcellstillverkare. Alla våra elektriker och montörer har gedigen utbildning och alla nödvändiga certifieringar. När du använder dig av oss för att installera solceller i Stockholm får du helt enkelt en solcellsaktör som du kan lita på. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Solceller

Solenergiproduktionssystem för bostäder.

Läs mer

Laddboxar

Vi installerar laddningsstationer för din bostadsrätt, ditt hem och på din arbetsplats.

Läs mer

EV/Solcells Kalkylator

Räkna ut dina solcells och elbilskostnader med vår kalkylator och få en kostnadsfri offert.

Läs mer

Vill du veta mer om vårt företag? Är du förvirrad över din energiförbrukning? Vi finns här för att hjälpa dig. Vi svarar inte bara på alla dina frågor utan hjälper dig också att beräkna hur mycket energi du kan generera och spara pengar!!!

Close Menu

©  2023]. H.B Elgruppen i Stockholm AB

Adress: Kronobergsgatan 14, 112 33 Stockholm
Org.nr: 559002-8196

T: 08 – 35 57 14

E: info@solteknikerna.se